Sommige strategen en analisten kijken niet meer naar het volgende beursjaar maar kijken al naar het beursjaar 2022. Jonathan Golub, econoom en analist bij Credit Suisse, plakt een koersdoel van 4.050 punten op de S&P 500 voor eind 2021 – begin 2022. Hij zit met zijn voorspellingen al in 2022, het jaar waarin we volgens hem het coronavirus al compleet zijn vergeten en de economie meer dan hersteld is van deze woelige periode.

Op korte termijn zijn analisten en marktkenners het erover eens. Dit beursjaar zal een sterk jaareinde kennen dankzij een eindejaarrally. De volgende stap zou zijn dat men kijkt naar het beursjaar 2021. Maar niet iedereen beperkt zich tot dit beursjaar. Sommige analisten maken al voorspellingen voor 2022. Jonathan Golub van Credit Suisse is er zo eentje.

Our 2021 forecasts are designed to answer a simple question: what will the future (2022) look like in the future (end of 2021). From this perspective, we are forced to de-emphasize the near-term, focusing instead on the return to a more normal world.

Hij ziet 2021 als het jaar waarin we allemaal terugkeren naar een normaal leven dankzij de verschillende COVID-vaccins. De economische cijfers zullen per kwartaal verbeteren met als gevolg dat ook aandelen zullen stijgen. De groei van het bbp zal vanaf de tweede helft van 2021 weer normaliseren naar niveaus die iets boven de trend liggen, of met driemaandelijkse groeipercentages op jaarbasis van iets meer dan 3 procent, aldus Golub.

As we look toward 2022, the virus will be a fading memory, the economy robust, but decelerating, the yield curve steeper and volatility lower, and the rotation into cyclicals largely behind us.

Herstel de komende jaren

De S&P 500 gaat volgens de analist van Credit Suisse stijgen naar 4.050 punten tegen eind volgend jaar, dat is een stijging van 12 procent ten opzichte van het huidige niveau. Vooral technologiebedrijven zullen het goed doen volgend jaar en begin 2022.

Cyclische bedrijven zullen volgens hem begin volgend jaar sterk herstellen door de goede kwartaalrapporten en zullen tegen het einde van volgend jaar op een robuust niveau zitten. Voor bedrijven in de gezondheidszorg blijft hij over geheel 2021 positief gezien de recente ontwikkelingen. Het sterke beursjaar 2021 zal dan een goede basis zijn om ook van 2022 een gezond en positief beursjaar te maken.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>