James Disney, global head of software investment banking bij Credit Suisse, voorspelt een gigantische toekomst voor de technologie van blockchain binnen de financiële sector. De voordelen zijn gigantisch en ‘The sky is the limit’.

Disney geeft het voorbeeld van een leveraged buyout financiering. Deze schulden hebben 20 tot 30 dagen tijd nodig om alles rond te krijgen. Via blockchain is dit slechts een kwestie van minuten. Dit kan een gigantische kostenbesparing opleveren.

Meer nog, in plaats van weken de nodig fondsen te blokkeren vooraleer ze worden vrijgegeven, kan men door middel van de blockchain deze fondsen veel sneller aan het werk zetten. En dan spreekt men over honderden miljarden per kwartaal.

<< U leest alles over de cryptomarkt eerst op onze Facebook-pagina >>

James Disney vergelijkt Bitcoin met e-mail

Bitcoin is de eerste ‘killer’ blockchain technologie app, net zoals email de eerste ‘killer’ internet app was. Deze innovatie zal zich blijven ontwikkelen.

De bankier denkt dat niet alleen het potentieel gigantisch is, maar ook dat we nog maar aan het begin staan van deze innovatiegolf.

“I think the sky’s the limit, really. We’re in the very, very early stages here.”

The man leading Credit Suisse’s blockchain ambitions talks Wall Street’s crytpo craze from CNBC.

De e-mail was ook al uitgevonden in 1972 uit een hobbyproject van een ingenieur. Het kreeg echter pas een commercieel gebruik in de jaren ’80 en Jan met de pet gebruikte e-mail pas regelmatig in de jaren ’90. Sinds begin deze eeuw is email niet meer weg te denken in het alledaags gebruik.

Dit is gelijk aan het gebruik van Bitcoin. Bitcoin was ook een hobbyproject van een ingenieur in 2009. In 2013 zag het pas een breder gebruik. Door de oprichting van bedrijven als Coinbase werd Bitcoin toegankelijker. Nu in 2017 breekt Bitcoin door bij Jan met de pet.

Om te evolueren van hobbyproject tot wijdverspreid globaal gebruik zijn er 3 dingen nodig:

  • De technologie moet een standaard vormen, stabiel zijn en gebruiksapplicaties hebben
  • De technologie moet gebruikt kunnen worden door een breed, niet technisch publiek
  • Het aantal gebruikers moet toenemen zodat het netwerk steeds waardevoller wordt

Bij Bitcoin zijn deze 3 elementen aanwezig. Je zou de huidige situatie van Bitcoin dan ook kunnen vergelijken met de situatie van e-mail midden jaren ’90. Er is met andere woorden nog een enorme groeimarge aanwezig, maar het zal ook met vallen en opstaan gebeuren.

Bronnen: CNBC + Forbes

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>