De Zwitserse bank Credit Suisse is niet bepaald optimistisch over de voorzichten van de Amerikaanse autobouwer Tesla. Ze bevestigen dat Tesla 80 procent van de elektrische automarkt in handen heeft in de Verenigde Staten van Amerika, maar dat gaat weldra veranderen door de komst van de elektrische auto van Ford. De concurrentie wordt dus bijzonder hard.

Tesla is momentele heer en meester op de elektrische automarkt in de Verenigde Staten van Amerika, maar dat gaat volgend jaar veranderen. Ford gaat de markt betreden met een eigen elektrisch model en dat kan Tesla zuur gaan opbreken volgens zakenbank Credit Suisse.

For all the competition entering the market we are still awaiting the EV that will be a true competitive threat to Model 3 – especially in the US. Tesla has a window of opportunity now with a clear competitive lead.

40 procent lager

Credit Suisse is niet positief over Tesla, zeker niet nu de concurrentie met Ford wordt aangescherpt. Hun prijsdoel voor het aandeel van de autobouwer staat op 200 dollar, dat is 40 procent onder de huidige koers. Tesla noteert momenteel aan 346 dollar per aandeel.

Volgens analist Dan Levy staat Tesla een zware test te wachten als Ford zijn Mach-E gaat lanceren in de Verenigde Staten, een elektrische SUV die gebaseerd is op het model van de populaire Mustang. Levy verwacht dat Tesla het moeilijk zal hebben door de stijgende concurrentie in de USA.

The launch marks the first real milestone in Ford’s increased emphasis in electrification, and more importantly marks an increased effort by the legacy US automakers to be relevant in electrification.

Bronnen: CNBC

Foto: MaxPixel

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS