De goudprijs staat al enige tijd onder druk. Dat is op zich niet vreemd, want de beurzen wisten de afgelopen tijd goede zaken te doen. En een beursstijging gaat regelmatig gepaard met een dalende goudprijs. Daarnaast heeft de goudprijs al een forse prijsrally achter de rug liggen. En mogelijk breekt er binnenkort een nieuwe goudrally aan.

J.C. Parets van All Star Charts heeft de goudprijs onder de loep genomen. En zijn conclusie is vrij duidelijk: de goudprijs staat mogelijk aan de vooravond van een nieuwe rally. Parets ziet op dit moment sterke overeenkomsten met de periode 1997-2002. En volgens deze vergelijking maakt het gele edelmetaal zich op dit moment op voor een nieuwe prijsrally.

Goud staat aan de vooravond van een nieuwe prijsstijging

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is de koersbeweging van de goudprijs tijdens de periode 1997-2002 in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de goudprijs gedurende de Bull Market tussentijds ook geconfronteerd werd met een ‘tijdelijke’ adempauze bij de goudstier. Niet veel later ging er destijds een nieuwe goudrally van start.

Op de tweede grafiek, wederom afkomstig van All Star Charts, is de huidige beursbeweging bij de goudprijs in beeld gebracht. Op deze grafiek zijn duidelijke overeenkomsten te herkennen met de periode 1997-2002. Mocht de correlatie met die periode ook de komende tijd in stand blijven, dan voorspelt dat veel goeds voor de goudmarkt. In dat geval mogen de goudbeleggers zich gaan opmaken voor een nieuwe goudrally.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS