De Zwitserse zakenbank Credit Suisse is behoorlijk optimistisch over Chinese aandelen, zelfs nadat deze beurzen de afgelopen maanden reeds flink zijn gestegen. Volgens enkele van hun strategen staan alle signalen op groen voor Chinese aandelen om hogere regionen op te gaan zoeken dit jaar. De Shanghai Composite index is alvast goed op weg.

Suresh Tantia, senior strateeg bij Credit Suisse, is positief gestemd over de Chinese aandelenmarkten. Volgens hem zijn er een aantal factoren die in het voordeel spelen van Chinese aandelen. Hij vindt ook dat je als portfolio manager China zeker niet links mag laten liggen, in tegendeel zelfs.

I think the China market is going to go up from here, all the signs are there. If you’re a global equity fund manager, I think you need to be in China.

Positieve signalen

Eén van deze factoren, die in het voordeel speelt van Chinese aandelen, is de positieve evolutie in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Het uitstellen van de deadline toont aan dat beide partijen stilaan op dezelfde golflengte beginnen te zitten. Tantia verwacht dan ook dat de komende maanden een overeenkomst bereikt zal worden tussen de presidenten Trump en Jinping.

Daarenboven zijn er signalen dat de Chinese economie aan het stabiliseren is. De Caixin/Markit Manufacturing Purchasing Managers’ Index bedroeg vorige maand 49,9, dat is hoger dan de 48,3 punten in januari en beter dan de 48,5 die de economen bij Reuters eerder hadden voorspeld.

Tantia merkt ook op dat de fiscale en monetaire stimulus van de Chinese overheid zijn vruchten begint af te werpen. Bij Credit Suisse zijn ze er van overtuigd dat het Jaar van het Varken een goed jaar zal worden voor Chinese aandelen ondanks de scherpe stijging van 13,8 procent in februari.

Bronnen: CNBC

Foto: Max Pixel