Aziatische aandelen hebben het dit jaar moeilijk gehad door de onzekerheid op de financiële markten. De hoofdoorzaak ligt bij de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Toch is Credit Suisse van mening dat er momenteel koopkansen zijn in deze regio.

De markten in Azië verkeren momenteel is een minder goede staat dan vorig jaar. Gemiddeld hebben ze 15 procent verloren dit jaar en dat komt voornamelijk door de handelsoorlog die Donald Trump heeft ontketend. Sureh Tantia, aandelenstrateeg bij Credit Suisse, maakt zich echter geen zorgen.

Hij waarschuwt beleggers dat verschillende economieën in Azië effectief een vertraging zullen meemaken volgend jaar. De MSCI Asia ex-Japan index is meer dan 20 procent gedaald ten opzichte van zijn hoogtepunt in 2018, maar Tantia ziet wel degelijk koopkansen in deze regio.

I like Asian markets because I think there’s a big divergence between fundamentals and prices. Prices have moved far ahead of fundamentals.

De waarderingen zijn dit jaar bijzonder goedkoop in Azië. Er is ongeveer 30 miljard dollar vertrokken uit Aziatische aandelen de afgelopen maanden, een scenario dat we de afgelopen tien jaar niet meer hebben meegemaakt. Tantia verwacht een minimumstijging van 10 procent volgend jaar.

China, Singapore en Indonesië

Maar dan moet je wel bij de juiste markten zijn, hij geeft de voorkeur aan China, Singapore en Indonesië. Voor China en Singapore geldt de handelsoorlog, Tantia verwacht dat Chinees president Xi Jinping en Amerikaans president Trump op termijn een soort van akkoord zullen vinden.

Eens deze onzekerheid van de baan is, kunnen belegger weer ademhalen en zal er opnieuw kapitaal vloeien richting deze aandelenmarkten. De reden waarom Singapore evenzeer slachtoffer is van deze handelsoorlog, is omdat China en Singapore heel nauw handel drijven met elkaar.

Wat Indonesië betreft, de maatregelen van de centrale bank om de eenheidsmunt te stabiliseren beginnen hun vruchten af te werpen. En dat was nodig vermits de munt in september tot het laagste niveau van de afgelopen 20 jaar was gezakt. Tantia verwacht nu opnieuw een ommekeer voor deze economie met een mogelijk groei van 10 procent in de komende twaalf maanden.

Bronnen: CNBC

Foto: Kyle Mullaney – Wikimedia – CC BY 2.0