De zilverprijs kende een volatiele week. Zo daalde het edelmetaal tijdens de eerste twee handelsdagen van de week naar een dieptepunt die we voor het laatst aan het begin van 2016 hebben gezien. Toch vond er tijdens de laatste handelsdagen van de week een imposante herstelbeweging plaats en daardoor sloot de zilverprijs uiteindelijk bijna 2% in het groen (weekbasis). Is dit een voorbode voor een verdere stijging?

De zilverprijs kent een bijzonder moeizaam jaar. Net als de goudprijs heeft de zilverprijs te leiden onder de dure dollar. Tevens lijken nog maar weinig beleggers behoefte te hebben aan een ‘veilige haven’. De correctie op de financiële markten heeft immers niet geleid tot een vlucht naar de edelmetalen. En veel analisten zijn daarom ook van mening dat de edelmetalen hun glans als veilige haven hebben verloren.

Nieuwe rally bij de zilverprijs?

De vraag is alleen of dat daadwerkelijk het geval is. Aan het einde van 2015 was ook haast elke analist pessimistisch over de edelmetalen. In het bijzonder moest zilver vermeden worden. Toch kende de zilverprijs tijdens het eerste deel van 2016 een rally van ruim 40%. En die rally zou nu opnieuw kunnen gaan plaatsvinden.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de zilverprijs – op maandbasis gemeten – bezig is met de vorming van een zogenoemde ‘Doji Star’. Binnen de technische wereld staat dat bekend als een belangrijk bodempatroon. Deze ‘Doji Star’ was ook zichtbaar in 2016 en vormde destijds het startsein voor de imposante rally.

Gaat die rally binnenkort opnieuw aanbreken?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!