Volgens een studie van het Britse Imperial College en het handelsplatform eToro is het perfect mogelijk dat cryptomunten, zoals de bitcoin, zullen gebruik worden als legitiem betaalmiddel in het huidige financiële systeem binnen de komende 10 jaar. Daarvoor moeten ze voldoen aan drie criteria die eigen zijn aan ‘geld’, aan één van deze criteria wordt momenteel al voldaan.

Het rapport genaamd ‘Cryptocurrencies: Overcoming Barriers to Trust and Adoption’, dat opgesteld werd door professor William Knottenbelt van het Imperial College te London en Dr. Zeynep Gurguc van de Imperial College Business School, stelt dat cryptomunten de ‘logische volgende stap’ zijn voor geld en als legitiem betaalmiddel binnen de komende 10 jaar.

Volgens het rapport voldoet crypto momenteel aan één van de drie fundamentele principes van fiatgeld, namelijk als een opslag van waarde. De twee andere vereisten, fungeren als een ruilmiddel en als een rekeneenheid, zijn nog niet aan de orde maar dat kan de komende jaren gaan veranderen.

Alles op zijn tijd

Het rapport benadrukt dat nieuwe betaalsystemen, evenals de soorten activa, niet van de ene dag op de andere verschijnen. Iqbal Gandham, U.K. Managing Director van eToro, zei dat de eerste e-mail werd verzonden in het jaar 1971, terwijl het ongeveer drie decennia heeft geduurd alvorens het mainstream werd met een gebruikersvriendelijke interface.

Net zoals met de bitcoin ongeveer. Het heeft twee jaar geduurd alvorens de eerste ‘real world’ transactie werd gemaakt en vandaag de dag beginnen cryptomunten met mondjesmaat te voldoen aan verschillende belangrijke betalingscriteria. Het vermogen van crypto om grensoverschrijdende betalingen te doen kan de factor zijn die digitale munten mainstream kunnen maken.

Professor William Knottenbelt van het Imperial College zei dat cryptomunten en blockchain het potentieel hebben om het huidige financiële systeem een flink boost te geven aan de hand van talloze verbeteringen dankzij het gedecentraliseerde systeem waarin ze fungeren.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: Marco Verch – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven