Warren Buffett is een legende in de beleggerswereld door zijn buy-and-hold strategie. En dat heeft niet alleen hemzelf en de aandeelhouders van Berkshire Hathaway rijk gemaakt. Er zijn ook gewone mensen die de strategie van Buffett toepassen en daardoor bijzonder veel geld verdienen. Een daarvan is de nobele onbekende Russ Gremel. Zijn belegging van $1.000 is nu bijna $2 miljoen waard.

Russ Gremel is een 98-jarige oud-advocaat die 70 jaar geleden aandelen kocht van Walgreen. Gremel dacht dat mensen altijd medicijnen zouden nodig hebben en dat vrouwen altijd make-up zouden kopen. Hij kocht ongeveer 28.000 aandelen Walgreen met de intentie om ze nooit te verkopen. En dat is een goede beslissing geweest.

Vandaag zijn de 28.000 aandelen Walgreen  bijna $2 miljoen waard, enkele jaren geleden zelfs meer dan $2 miljoen. Gewoon door ze te kopen en bij te houden. Een tijdje geleden gaf Gremel wel zijn aandelen weg aan de Illinois Audubon Society om er een opvangcentrum voor dieren mee te bouwen.

Russ Gremel is altijd al zeer voorzichtig geweest met zijn geld. Hij nam nooit een hypotheeklening, leeft nog steeds in hetzelfde huis, reed 25 jaar lang met zijn auto en ging nooit op restaurant. Aangezien hij nooit getrouwd geweest is en geen kinderen heeft, kon hij op zijn 45e al op pensioen gaan.

Het is gemakkelijk om langzaam rijk te worden

Russ Gremel is zeker niet de enige die op dezelfde manier rijk werd.

Ronald Read was heel zijn leven een conciërge en hulpje in een benzinestation. Hij verdiende dus zeker geen fortuin met zijn job. Maar toen hij in 2014 stierf, liet hij wel een aandelenportefeuille achter ter waarde van $8 miljoen.

Grace Groner werkte voor Abbott Laboratories en kocht in 1935 welgeteld 3 aandelen van haar bedrijf. 75 jaar lang kocht ze enkel nieuwe aandelen van het dividend dat ze ontving. Haar investering van $180 was in 2010 meer dan $7 miljoen waard.

Earl Crawley is een Amerikaanse parkeerwachter. Hij verdiende nooit meer dan $12 per uur of $20.000 per jaar. Maar na 44 jaar heeft hij, naast een huis en afgestudeerde kinderen ook nog een aandelenportefeuille ter waarde van $500.000. En dat allemaal zonder schulden te maken.

Of zoals de meester zelf, Warren Buffett, zegt:

Het is redelijk gemakkelijk om langzaam rijk te worden, maar het is niet gemakkelijk om snel rijk te worden.

Bron: CNBC

Foto Credit: Flickr/Fortune Live Media