Nadat de cryptomarkt in april weer tot leven kwam, blijft er van het herstel al niet veel meer over. Een nieuwe hack in Zuid-Korea duwt de cryptomarkt opnieuw kopje onder met een daling van meer dan $40 miljard. Hierdoor bedraagt de totale marktkapitalisatie opnieuw minder dan $300 miljard en komt het dieptepunt van begin april weer in zicht.

De ene wijt de vernieuwde verkoopgolf aan een hack in Zuid-Korea terwijl een andere weer gevaar ziet vanuit China. Maar hoe je het ook draait en keert, cryptomunten zitten in de hoek waar de klappen vallen.

Bitcoin, ’s werelds grootste en meest bekende cryptomunt zakt ook opnieuw onder de grens van $7.000 waardoor het verlies voor 2018 opnieuw oploopt tot boven 50%. De daling van de totale cryptomarkt werd ingezet nadat er nieuws kwam uit Zuid-Korea waar cryptobroker Coinrail getroffen werd door een hack en China de cryptoduimschroeven verder aandraait.

Nieuwe crypto-hack

Volgens het Zuid-Koreaanse Coinrail werden 70% van de cryptomunten tijdens de hack beveiligd in een cold wallet, die niet verbonden is met het internet. Van de 30% die overbleven werd 2/3 gerecupereerd. In totaal is 10% van Coinrail dus getroffen bij de hack.

Eerder dit jaar werd het Japanse Coincheck ook getroffen door een van de grootste digitale diefstallen ooit. Er werd toen voor zo’n $500 miljoen buit gemaakt. De nieuwe hack doet de vrees ontstaan dat wanneer een hack kan voorvallen bij Cryptobroker A en B, ook C en/of D getroffen kunnen worden.

Coinrail verhandelde meer dan 50 cryptomunten met een dagelijks gemiddeld volume van $2,65 miljoen.

China anti-crypto?

Anderzijds was er vrijdag ook nieuws uit China waar de Communistische Partij nogmaals bevestigde dat het alles zal doen om illegale en risicovolle manieren om geld op te halen de kop in zal drukken.

Volgens Sun Hui van de Centrale Bank van China is de cleanup van ICOs en cryptobrokers bijna afgerond.

Bron: Bloomberg

Grafiek: CoinMarketCap

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)