Steve Wozniak is een legende in de technologiewereld. Samen met Steve Jobs maakte hij van Apple een van de meest invloedrijkste bedrijven ter wereld. Hij is al langer positief over Bitcoin, maar nu ziet hij ook in Ethereum een grote toekomst. Hij noemt het platform voor slimme contracten zelfs potentieel ‘de nieuwe Apple’.

Wozniak wordt gezien als het technische brein achter het succes van Apple terwijl Steve Jobs vooral de visie en de marketing had. Op de WeAreDevelopers conferentie in Wenen sprak hij voor een publiek van 5.000 mensen over de toekomst van technologie.

De miljardair is positief voor Apple, dat met zijn gesloten ecosysteem er nu veel beter aan toe is dan andere technologiebedrijven. Vooral na recent misstappen bij Facebook en Google, waar Wozniak blijkbaar van op de hoogte was, heeft Apple een streep voor.

Het voormalige superbrein van Apple is geen fan van Facebook, en niet alleen om het datalek van begin dit jaar. Hij ziet voornamelijk culturele problemen rond het grootste sociale netwerk ter wereld. Vooral de gepersonaliseerde advertentie kennen een grote terugval.

Wozniak: Bitcoin en Ethereum

Steve Wozniak heeft ook weinig vertrouwen in Gmail waardoor hij automatisch bij blockchain en cryptomunten uitkwam bij zijn visie voor de toekomst. Wozniak had eerder al Bitcoin en Ethereum in bezit, maar verkocht het grootste deel begin dit jaar. Hij houdt nog 1 Bitcoin en 2 Ether bij om er mee te experimenteren als betaalmiddel.

Maar op lange termijn is Wozniak bijzonder positief voor Ethereum. Hij ziet bij het platform veel gelijkenissen met Apple vroeger. Het kan volgens de techgoeroe een van de meest invloedrijke projecten ter wereld worden.

“Ethereum interests me because it can do things and because it’s a platform.”

Bekijk ook de uiteenzetting van Steve Wozniak over Tesla en Elon Musk op de WeAreDevelopers conferentie, zeer boeiend.

Bron: Forbes

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)