Handelsplatform Bitfinex, dat zijn hoofdkantoor heeft op de Britse Maagdeneilanden, is op zoek naar een nieuwe thuisbasis. Het richt zijn pijlen op het crypto-vriendelijke Zwitserland. Bitfinex is de vijfde grootste exchange ter wereld, op basis van het dagelijkse handelsvolume. De verhuis van zulke grote exchange kan andere grote crypto bedrijven aansporen hetzelfde te doen.

Zwitserland, meer bepaald de stad Zug, was eerder al gekend als een ‘safe haven’ voor kleinere crypto bedrijven om zich te vestigen. Het is een aantrekkelijke locatie voor internationale startups vanwege de soepele regels en procedures inzake blockchain-technologie en cryptomunten.

Xapo, ShapeShift, Monetas en Etherisc opereren momenteel al vanuit Zug. Een klepper zoals het handelsplatform Bitfinex gaat dat lijstje weldra vervoegen. Jean Louise van der Velde, CEO van de crypto exchange, bevestigde het ‘gerucht’ tijdens een interview met de Zwitserse Handelszeitung.

Verhuis

De top van Bitfinex heeft al meerdere malen contact gehad met het Staatssecretariaat voor Internationale Financiën (SIF) en met Federaal Staatslid Johann Schneider-Ammann, hoofd van het Zwitserse Economische Departement. Van der Velde wilt alle activiteiten van Bitfinex en iFinex samenbrengen in Zug want op dit moment worden deze verdeeld over verschillende locaties.

We are looking for a new domicile for Bitfinex and the parent company iFinex, where we want to merge the operations previously spread over several locations

Als Bitfinex zijn plannen realiseert, zal het moederbedrijf iFinex moeten verhuizen van de Britse Maagdeneilanden naar Zug. En omgevormd worden naar een naamloze vennootschap (AG). Daarmee zullen alle legale en financiële departementen moeten opereren vanuit Zwitserland, alsook de technische ondersteuning. Met andere woorden, alle hoofdactiviteiten moeten plaatsvinden in Zug.

Crypto en blockchain zijn er om te blijven en mogelijks traditionele systemen te vervangen. De Zwitserse financiële markt regulator Finma vindt het daarom belangrijk om een goed systeem op poten te zetten dat zowel interessant is voor Zwitserland als voor crypto en blockchain-bedrijven.

Bronnen: Coin Telegraph, BTC Manager

Foto: MaxPixel

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven