XRP van Ripple zal de ‘go-to digital currency’ van de bedrijfswereld worden. Dat zegt crypto expert Phillip Nunn. Ook al is hij geen grote fan van XRP, toch ziet hij hoe Ripple enorme stappen zet. Ripple kan de Microsoft van de cryptomunten worden, aldus Nunn. 

Nunn, CEO van The Blackmore Group en Wealth Chain Group, ziet veel gelijkenissen tussen Ripple nu en Microsoft aan het begin van het internettijdperk. “De technologie van Microsoft had een (veel) lagere standaard dan bijvoorbeeld Apple. En toch bouwde Microsoft een enorm groot marktaandeel uit in de begindagen van het internet.

Dat komt, zegt Phillip Nunn, omdat Microsoft de focus legde op adaptatie. Terwijl andere bedrijven bezig waren met productontwikkeling, zorgde Microsoft ervoor dat hun product – hoewel inferieur van kwaliteit – overal gebruikt werd. Windows, Excel, Word … waren de programma’s die bedrijven gebruikten.

De volgende ontwikkelingsgolf bij crypto zal ook alles te maken hebben met adaptatie. Diegenen die hun product aan de man kunnen brengen, zullen slagen. De rest niet. Ripple en XRP positioneren zichzelf net als Windows indertijd als de ‘go-to’ digitale munt.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Bron: BusinessCloud (2)

Foto Credit: iStock