Afgelopen weekend waren er enkele zeer vreemde bewegingen op de cryptomarkt. Volgens medeoprichter Nejc Kodrič van Bitstamp was dit te wijten aan een crypto trading bot die wild geworden was. In een tijdspanne van enkele tientallen minuten ging de koers van Bitcoin, Ethereum, XRP en Litecoin fors op en neer.

Hoewel de vreemde bewegingen tussen de verschillende cryptomunten gelijkenissen vertoont, vertonen ze ook enkele opmerkelijke verschillen.

Bitcoin

De prijs van Bitcoin werd eerst gedurende 15 minuten naar beneden geduwd tot €5.000 of zo’n $1.000 lager. Er werd voor €6 miljoen Bitcoin verkocht. Daarna werden in enkele minuten tijd voor €6  miljoen Bitcoins gekocht waardoor de prijs steeg tot €6.600 of zo’n $1.000 boven marktprijs. Uiteindelijk werd er opnieuw voor €1,3 miljoen Bitcoin verkocht waardoor de prijs terug op het niveau van voor de trading gekte terecht kwam.

Ethereum

Ook bij de 2e grootste cryptomunt, Ethereum, werden vreemde bewegingen waargenomen. Hier werd eerst ETH gekocht waardoor Ethereum zo’n $50 hoger noteerde. Dan werd ETH verkocht tot $144 waarna de prijs opnieuw steeg door aankopen om daarna met enkele verkopen weer te dalen tot het voorgaande marktniveau.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Ripple

De koers van Ripple laat een gelijkaardig beeld zien als die van Bitcoin. Eerst een daling, dan een forse stijging en uiteindelijk weer een daling tot het markniveau. Zo daalde XRP op een gegeven moment naar $0,37 om te pieken op $0,77.

Litecoin

De koers van Litecoin laat ten slotte een heel ander beeld zien. Hier implodeerde de koers volledig waardoor de prijs van 1 LTC op een gegeven moment daalde tot $1. Daarna herstelde de prijs tot de marktkoers van $56. Litecoin steeg in tegenstelling tot de andere cryptomunten dus nooit boven de marktprijs uit.

Bron: TrustNodes

Foto Credit: Pixaby

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)