De Bank of England heeft er geen vertrouwen in en waarschuwt dat cryptomunten een nieuwe globale financiële crisis kunnen veroorzaken zoals we die gekend hebben in 2008. Dat zou komen door de ontzettend harde groei van de markt en het risico op een harde crash die oversijpelt naar de reële economie. Ze benadrukken dat het belangrijk is om regels en procedures inzake crypto in het leven te roepen, willen we zulk scenario vermijden. 

Gaan we weldra moeten opletten voor een nieuwe globale financiële crisis? Deze keer veroorzaakt door cryptomunten? De Bank of England beweert alleszins dat deze kans bestaat. Jon Cunliffe, plaatsvervangend gouverneur van de BoE, waarschuwt dat de sterke groei van de cryptomarkt voor problemen kan zorgen en dat men hier tegen moet optreden .

When something in the financial system is growing very fast, and growing in largely unregulated space, financial stability authorities have to sit up and take notice.

Vijf jaar geleden was de waarde van de cryptomarkt 16 miljard dollar, nu is dit bedrag gestegen naar 2,3 biljoen dollar. Cunliffe is niet zozeer een tegenstander van digitale munten, hij is van mening dat ze voor radicale verbeteringen zorgen voor financiële diensten. Hij benadrukte ook dat overheden en regulatoren niet moeten overreageren op de ‘crypto-revolutie’.

The crypto world is beginning to connect to the traditional financial system and we are seeing the emergence of leveraged players. And, crucially, this is happening in largely unregulated space.

Regulatoren

Maar Cunliffe herkent enkele factoren die ook speelden tijdens de financële crisis in 2008 zoals bijvoorbeeld het feit dat, mocht crypto hard crashen, veel mensen financieel zwaar verlies zullen leiden en dit zich kan doortrekken naar de reële economie. Zijn collega Andrew Bailey is nog pessimistischer en waarschuwt beleggers in crypto dat ze riskeren al hun inleg kwijt te spelen omdat digitale munten geen intrinsieke waarde hebben.

Om zware correcties en crashes te vermijden wegens een té harde groei, is het volgens Cunliffe aangeraden voor regulatoren om in te grijpen. Er zijn reeds verschillende stappen ondernomen en er bestaan al allerlei constructies, toch is er volgens Cunliffe nog veel werk aan de winkel.

Bronnen: Elliot Smith – CNBC

Foto: Gerd Altmann – Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven