Miljonair worden door spelletjes te spelen. Het is de realiteit voor steeds meer jongeren. De gaming industrie groeit snel, net als het prijzengeld dat je ermee kan verdienen. Net als professionele sporters miljonair kunnen worden voor hun 30e kunnen professionele e-sporters dat tegenwoordig ook.

Esports zijn wedstrijden en tornooien van populaire video games als FIFA, Fortnite of Dota 2. Deze wedstrijden leveren al tientallen miljoenen aan prijzengeld op. Geen wonder dat de markt voor gaming big business is geworden. Het is ook de ideale manier voor bedrijven om het jonge publiek te bereiken. Volgens Newzoo zal eSports tegen 2020 een jaarlijkse omzet vertegenwoordigen van $1,4 miljard.

Zo’n markt levert natuurlijk ook tal van miljonairs op.

Ho Kun Xian begon als kind met $2 per keer dat hij van zijn ouders naar een gaming-park mocht gaan. Vandaag verdient hij (tien-)duizenden dollars aan prijzengeld. Steeds meer gamers in de eSport industrie worden miljonair voor hun 30e. Het maakt duidelijk dat deze sector steeds meer volwassen wordt.

Ook na je 30e gaat het bij eSport bergaf

Enkele jaren geleden was professionele gamer geen carrièremogelijkheid. Vandaag is het dat wel. Het grootste tornooi voor Dota 2 ‘The International 2018’ had in augustus een prijzenpot van meer dan $25 miljoen. Het tornooi trok bijna 15 miljoen kijkers. Fortnite plant een tornooi met een prijzenpot van $100 miljoen en wordt door meer dan 100 miljoen spelers gespeeld.

Esports heeft ook veel gelijkenissen met de echte sportwereld.

Jongeren kunnen er ook doorgroeien van amateurniveau naar professioneel niveau. Professionele gamers trainen ook dagelijks. Conran Tobin is bijvoorbeeld een professionele FIFA 19 speler. Hij traint 16 uur per dag rond tactiek en zijn sterke punten in het spel.

Ook verdienen professionele gamers veel geld in hun jonge 20-er jaren. En dat moet. Naarmate ze ouder worden, begint hun reactiesnelheid en het niveau van nadenken af te nemen. Net als echte topsporters moeten ze dus voor hun 30e zo veel mogelijk verdienen. Esports levert voor jongeren dan ook steeds meer miljonairs op.

Bron: CNBC

Foto Credit: iStock