Met een daling van 80% voor Bitcoin en 90% of meer voor andere cryptomunten is 2018 een jaar om snel te vergeten voor de cryptomarkt. Steeds meer beleggers gooien de handdoek in de ring en verlaten de sector. Zelfs diegene die begin 2017 kochten en nu nog op winst staan, beginnen te verkopen. Maar niet de zogenaamde Whales van Ethereum. Die verhogen steeds meer hun Ethers.

Een ‘Whale’ in de cryptostector is een belegger of instelling met een groot aantal cryptomunten in zijn bezit. Volgens onderzoeksbureau Diar zijn er momenteel 500 actieve Ethereum adressen onder de 1.000 grootste. Die hebben sinds januari hun aantal Ethers met 80% verhoogd. Eind november hadden deze actieve ‘Whales’ bijna 25 miljoen ETH in hun wallets.

Dit heeft een waarde van zo’n $2 miljard of 20% van het totaal aantal Ethers in omloop.

Negatief rendement ICOs zorgt voor terugkeer naar ETH

Volgens Diar is die stijging toe te wijzen aan de ICO-tokens die bij de slechts presterende cryptomunten zijn. De meeste van de ICOs kunnen hun project niet waarmaken. Het onderzoeksbureau berekende dat meer dan 70% van deze cryptomunten vandaag minder waard is als het geld dat ze hebben opgehaald met hun ICO.

Beleggers die hun Ethers gebruikten om te investeren in ICOs, keren nu hun kar. Ze verkopen de ERC-20 tokens met verlies terug naar Ethers.

“The massive growth in Ether holdings by active whales could, and most likely is, the result of traders exiting the trading of tokens, most of which have been paired with ETH, which has plummeted by all accounts versus the start of the year.”

Het aantal actieve whale ETH-adressen nam sinds begin dit jaar met 30% af. Hierdoor concentreert het grote aantal Ethers zich steeds meer bij een kleinere groep beleggers.

Bron: CCN

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)