Bitcoin kon de afgelopen 7 jaar steeds groene cijfers schrijven in de maand november. Dit jaar wordt dat bijzonder moeilijk. Nadat ’s werelds grootste cryptomunt al door de bodem van $6.000 zakte, ging de barrière van $5.000 er ook aan. Dit brengt de daling sinds begin dit jaar op +40% en +75% sinds de piek in december.

De laatste 7 dagen verloor de cryptomarkt maar liefst $60 miljard aan waarde of zo’n 25% tot een marktkapitalisatie van $145 miljard. Begin dit jaar piekte de cryptomarkt nog boven $800 miljard volgens CoinMarketCap.

De 10 grootste cryptomunten staan de afgelopen week allemaal in het rood, waarbij 8 van de 10 crypto’s verliezen laten zien van meer dan 20%. Alleen XRP van Ripple (dat ondertussen de 2e grootste cryptomunten geworden is) en Stellar Lumens kunnen de verliezen enigszins wat beperken.

Deze top-10 is exclusief Bitcoin Cash dat een hard fork onderging en verwikkeld zit in een regelrechte hash war. Bitcoin Cash (BCH) verloor de laatste 7 dagen meer dan 60%.

Waar ligt de bodem voor cryptomunten?

Daling zoals we de dit jaar zien op de cryptomarkt, zijn niet ongewoon. In 2013 steeg Bitcoin bijvoorbeeld tot een nieuw record van $1.163 om daarna terug te vallen tot $160. Litecoin daalde in die periode van $50 naar $1.

Sinds 2010 kon Bitcoin ieder jaar een positief rendement voorleggen in de maand november. Dit is historisch gezien een van de sterkste maanden voor ’s werelds grootste cryptomunt. Maar met een daling van meer dan 25% lijkt er een einde te komen aan deze reeks.

De grote vraag natuurlijk, waar ligt de volgende bodem?

Volgens Jim Wyckoff van Kitco moeten de ‘bulls’ snel ten tonele verschijnen om een groter bloedbad te vermijden. Er is zware technische schade aangebracht.

Mike McGlone van Bloomberg Intelligence, verwacht dat Bitcoin kan terugvallen tot $1.450 alvorens de selloff volledig voorbij is.

Charles Hayter van CryptoCompare verwacht wel dat cryptomunten niet zullen verdwijnen. Beleggers moeten dus op lange termijn denken. Maar eerst moet de volatiliteit naar beneden.

Bronnen: KitcoCoindesk

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)