Het gaat hard op de cryptomarkt. De volledige waarde van de cryptomarkt is maar liefst 200 miljard dollar gedaald op slechts 24 uur nadat de bitcoin daalde tot onder de 50.000 dollar. De rest van de digitale munten gleden mee de dieperik in. Marktkenners spreken van een natuurlijke ‘cooling off’ na een bijzonder oververhitte periode van sterke stijgingen.

200 miljard dollar, zomaar opeens verdwenen. De cryptomarkt is flink aan het afkoelen, de bitcoin daalde zelfs tot onder de 50.000 dollar. Andere cryptomunten volgden blindelings en daalden evenzeer. Bitcoin daalde naar 48.687 dollar, ethereum naar 2.211 dollar en XRP verloor 19 procent van zijn waarde. Niet abnormaal gezien de stijging van de afgelopen dagen.

The market has run up quite a bit overall, and it’s probably cooling off before the next leg up.

De daling zou overigens ook veroorzaakt zijn geweest door president Biden zijn plan om de vermogensbelasting te verhogen. Het plan van Biden veroorzaakte ook een verkoopgolf op de aandelenmarkten. Toch vindt Antoni Trenchev, medeoprichter van cryptoplatform Nexo, dat een hogere vermogensbelasting net gunstig is voor de crypto industrie.

It would make even greater sense to play that oldest trick in the manage-your-finances-smart book: borrow against your assets to avoid capital gains taxes. And what better collateral than one that — despite today’s price dip, likely caused by the said proposal — appreciates in value like Bitcoin?

Onzekerheid

Gezien de massale acceptatie van crypto door zakenbanken, institutionele beleggers en grote bedrijven, is dit slechts een kleine hobbel in de weg voor crypto, aldus Trenchev. Ook Eric Demuth, CEO bij Bitpanda, ziet een positieve trend waarin het grote geld steeds meer de cryptomarkt betreedt. Dat zorgt voor minder volatiliteit, aldus Demuth.

Echter is er toch onzekerheid gezien regulatoren nog altijd bijzonder kritisch zijn. Overheden kunnen het gebruik van crypto aan banden leggen of strenge regels en procedures uitschrijven hiervoor. India zou bv. een verbod willen leggen op het gebruik en bezit van digitale munten.

Bronnen: CNBC

Foto: mohamed hassan – PxHere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven