Cryptomunt Dash werd in 2014 gelanceerd en kende de laatste jaren een zeer sterke groei. Dash heeft een bijzondere structuur en een zeer sterk team. Via Dash kan je zeer snel en goedkoop geld sturen naar iedereen over heel de wereld, zonder tussenpersoon. Het wint dan ook steeds meer aan interesse vanuit de legale marihuana-markt waar handelaars nog steeds hinder ondervinden voor hun betaalsystemen.

Dash werd ontwikkeld door Evan Duffield. Hij gebruikte de broncode van Bitcoin om zijn eigen cryptomunt te maken. Oorspronkelijk kreeg de cryptomunt de naam Xcoin, later werd het Darkcoin omdat de cryptomunt ook zeer sterke privacy tools heeft. Uiteindelijk werd gekozen voor een commerciële naam, Dash, dat staat voor Digital Cash.

Dash is zo opgebouwd dat het project zichzelf financiert. De cryptomunt staat bekend om hun sterke community. Er gaat 10% van de transactie fee direct naar de DASH Treasury. Deze ‘schatkist van de community’ wordt gebruikt voor financiering, marketing en ontwikkeling van de projecten binnen Dash. (Lees meer over Dash)

Dash verovert de wereld

Stap voor stap verovert Dash de hele wereld. Dit zijn enkele voorbeelden.

  • Paycent biedt vandaag al debetkaarten waarmee je Dash kan uitgeven overal waar ze Visa of Mastercard aanvaarden.
  • Er zijn meer dan 400 Dash ATMs over heel de wereld.
  • Je kan Dash kopen in meer dan 400 postkantoren in Oostenrijk, in meer dan 9.000 kiosken in Oekraïne en meer dan 10.000 retailers in Spanje.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Dash uitverkozen door de marihuana-markt

Maar Dash wordt ook steeds meer gebruikt in de legale marihuana-industrie. Dash heeft een exclusieve overeenkomst met 4.000 verdelers van legale marihuana in de Verenigde Staten. Op die manier profileert de cryptomunt zich als een PayPal van de legale marihuana-markt.

Eind dit jaar verwacht men de lancering van Dash Evolution, een platform met apps als Venmo en PayPal waar men geld kan sturen en ontvangen van iedereen via bepaalde contactgegevens. Dash heeft een grote kans om een gedecentraliseerd platform voor betalingen van de toekomst te worden.

Bron: AMB CryptoCoinCentral

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)