De meeste technologieaandelen hebben de afgelopen jaren een geweldige beursprestatie afgeleverd. De technologiesector wordt niet voor niets het ‘lievelingetje’ van de beleggers genoemd. En ook vandaag de dag weten de meeste technologieaandelen hoge ogen te gooien op Wall Street. Toch beginnen steeds meer beleggers afstand te nemen van de geliefde technologiesector.

Aandelen als Apple en Amazon weten het nog steeds uitstekend te doen op de beursvloer. Toch hebben onder andere Facebook en Netflix de afgelopen weken wat klappen moeten incasseren. En volgens de analisten van Bank of America Merrill Lynch zijn steeds meer beleggers van mening dat de technologiesector haar beste tijd gehad kan hebben.

Geldstroom richting technologieaandelen neemt af

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Wall Street Journal, is te zien dat de data van Bank of America Merrill Lynch duidelijk maken dat de geldstroom richting de technologieaandelen onlangs een hoogtepunt heeft bereikt. De euforische stemming rondom de technologieaandelen is de afgelopen weken wat afgezwakt.

Overigens is het niet vreemd dat steeds meer beleggers winst nemen op hun technologieaandelen. Los van het feit dat de meeste techaandelen een geweldige prestatie hebben afgeleverd, zijn de waarderingen voor de meeste aandelen wel erg hoog.