Het internet der Dingen en de blockchaintechnologie zijn 2 van de meest beloftevolle technologieën van de toekomst. Het IOTA platform combineert beide. In tegenstelling tot Bitcoin is IOTA wel geschikt voor microbetalingen. En deze cryptotoken heeft de laatste weken de wind in de zeilen.

Bitcoin werkt met transactiekosten, dit beschermt de miners. Maar hoe hoger de Bitcoinprijs hoe minder geschikt Bitcoin is voor microbetalingen. IOTA daarentegen werkt zonder transactiekosten. Bij IOTA is elke transactie een blok in de blockchain. Het is dan ook eerder een DAG (Directed Acyclic Graph), dan een blokketen. En dat is uiterst geschikt voor microbetalingen.

IOTA is dan ook perfect gepositioneerd om mee te groeien met het Internet der Dingen.

Recent kondigde het platform een partnerschap aan met een verstrekker van gezondheidszorg in Noorwegen en 2 Universiteiten. “Getting academics and students involved is vital,” liet IOTA weten in navolging van deze nieuwe contacten.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

IOTA in de top-10 grootste cryptomunten, altcoins, tokens ter wereld?

In augustus was IOTA een van de sterkste altcoins. Het stootte op een gegeven moment zelfs door tot de 5 grootste cryptomunten ter wereld. Momenteel staat IOTA terug op de 11e plaats.

Begin juli noteerde IOTA rond $0,25. Op 15 augustus tikte de cryptotoken net iets meer dan $1 aan. Dit was bijna een verviervoudiging op 2 weken. Sindsdien is de cryptomunt gehalveerd, al lijkt de daling stilaan te stoppen.

 

De token heeft al een behoorlijk volatiel parcours achter de rug sinds de lancering. Ups en downs wisselen elkaar in snel tempo af. Maar ook ten opzichte van Bitcoin lijkt de cryptotoken nu te stabiliseren.

 

Momenteel heeft IOTA een marktkapitalisatie van $1,25 miljard.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>