Donkerrode aandelenmarkten en donkerrode cryptomarkten. De prijs van bitcoin en andere digitale munten zetten hun daling verder. Donderdagnacht ging er zo een 150 miljard dollar in rook op. Bitcoin maakte een tuimeling van 7 procent de afgelopen 24 uur en noteert aan 38.650 dollar. Ether ging ook onderuit, meer bepaald met 8 procent en noteert aan 2.800 dollar.

Het gaat hard op de markten, zowel voor aandelen als voor digitale munten. De Federal Reserve en de hoge inflatie maken beleggers en investeerders nerveus waardoor er een verkoopgolf over de markten rolt. Wat crypto betreft, ging er bijna voor 150 miljard dollar aan kapitaal in rook op donderdag. Dit is een reactie op het negatieve beurssentiment op de Amerikaanse aandelenmarkten, de Nasdaq ging de afgelopen 4 dagen met 7 procent omlaag.

De Federal Reserve is van plan het soepele monetaire beleid terug te draaien door het opkoopprogramma te beëindigen en de rentes te verhogen als middel om de hoge inflatie te bestrijden. En hoewel bitcoin wordt aanschouwd als een goede ‘hedge’ tegen inflatie, zit de populaire cryptomunt toch in een dalende trend. Bitcoin staat ongeveer op 38.650 dollar.

Verdere daling?

Edward Moya, analist bij Oanda, is verrast dat bitcoin niet positiever reageert op de ontwikkelingen inzake inflatie en de Amerikaanse 10-jaarsrente. De munt noteert ondertussen 40 procent lager dan zijn piek in november. Sommige marktkenners voorspellen nog meer problemen voor crypto aangezien overheden van plan zijn strenger op te treden.

In China zijn alle cryptogerelateerde activiteiten verboden, maar ook in de Verenigde Staten van Amerika worden ze steeds strenger inzake crypto. Moya voorspelde eerder al dat bitcoin zou gaan dalen tot onder 40.000 dollar als gevolg van een Russisch verbod op het gebruik van mining-toestellen gezien de risico’s voor de financiële stabiliteit en soevereiniteit.

Bronnen: Weizhen Tan – CNBC

Foto: mohamed hassan – PxHere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven

Comments