Niet alleen de aandelenmarkten zijn tijdens de afgelopen weken geconfronteerd met een forse koersdaling, ook de cryptomarkt heeft extreem veel terrein moeten inleveren. De grootste digitale munt ter wereld, de Bitcoin, verloor in enkele weken tijd tientallen procenten aan beurswaarde. Een belangrijke grafiek laat zien dat de Bitcoin mogelijk op weg gaat richting de grens van $ 20.000.

Er heerst op dit moment grote onrust op de financiële markten. De oplopende inflatie en het strengere monetaire beleid van de centrale banken zorgen er voor dat beleggers het vertrouwen in de toekomst kwijtraken. Op de beurzen zien we dit duidelijk terug, maar deze paniek is inmiddels ook overgeslagen naar de cryptomarkt. Met name de kleinere digitale munten zijn dit jaar al een groot deel van hun waarde verloren. En het is nog maar de vraag of de sell-off binnen de cryptomarkt binnenkort ten einde komt.

Cryptobeleggers kunnen deze steunzone maar beter goed in de gaten houden

Op dit moment is de Bitcoin in gevecht met de steunzone rond de $ 30.000. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Julian Brigden, is te zien dat dit een stevige steunzone is. Tijdens het afgelopen jaar wist de grootste digitale munt ter wereld meermaals op te veren vanaf deze steunlijn. Mocht deze steunzone nu breken, dan ligt de eerste nieuwe steunlijn pas rond de $ 20.000. Met andere woorden kan dat leiden tot een extra koersdaling van 33%.

De cryptobeleggers kunnen maar beter nauwlettend de situatie bij de Bitcoin in de gaten houden. Op het moment dat de grootste digitale munt ter wereld immers door de steunlijn zakt, kan dit ook direct gevolgen hebben voor andere digitale munten. De kans is immers groot dat in dat geval de paniek ook doorslaat naar de andere cryptomunten. Mocht de steunzone rond de $ 30.000 echter intact blijven, dan kan de cryptomarkt aan de vooravond van een imposante herstelbeweging staan.