Vrijdag was een bewogen dag op de aandelenmarkten, in de positieve zin maar helaas niet voor Twitter. De overname van het social mediaplatform zou ‘on hold’ staan omdat Elon Musk eerst wil weten hoeveel nepaccounts er zijn. Beleggers en investeerders vrezen nu dat hij zich er onder uit zou willen muizen, het aandeel daalde met bijna 10 procent.

Elon Musk heeft weer van zich laten horen vrijdag. Het aantal nepaccounts op Twitter zou namelijk een doorn in het oog kunnen zijn van de overnamedeal. Hoewel hij zelf via een tweet heeft laten weten dat hij nog altijd vastberaden is om de overname te volmaken.

Toch heeft hij alles ‘on hold’ gezet omdat hij eerst wil weten over hoeveel nepaccounts het gaat. Indien hij afziet van de overname, moet hij een monsterboete betalen. Het aandeel ging gisteren voorbeurs 18 procent onderuit maar sloot de handelsdag af aan 9,67 procent.

 

Twijfel

Er is al een tijdje wat tumult omtrent de deal. De waarde van het bedrijf is de afgelopen dagen fors gedaald omdat beleggers en investeerders twijfels hebben. Uiteraard heeft het huidige sentiment op de beurzen ook iets te maken met de daling van het aandeel. De beurswaarde was zelfs vóór vrijdag 9 miljard dollar onder Musk zijn overnameprijs gedaald.

Musk, die naar verwachting als tijdelijke CEO van Twitter zal worden aangesteld, zou een opzegvergoeding van 1 miljard dollar moeten betalen als hij ervoor kiest om de overname te annuleren. Een peulenschil voor hem gezien hij meer dan 220 miljard dollar waard is. Analisten bestempelen het hele gebeuren als een ‘soap opera’ en weten niet hoe het zal eindigen.

Bronnen: Sam Shead – CNBC

Foto: Marco VerchCCNullCC BY 2.0 DE

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>