De afgelopen weken zijn de spanningen in de wereld gestegen naar een nieuw hoogtepunt. Terwijl Putin eerst dolblij was met de verkiezingsoverwinning van Donald Trump, lijkt de president van Rusland daar nu op terug te komen. De verstandhouding tussen de VS en Rusland is immers gedaald tot een absoluut dieptepunt.

In de rest van de wereld is er de afgelopen tijd ook met verbazing gekeken naar de daden van de nieuwe president van de Verenigde Staten. Donald Trump stond immers bekend als de president die zich met name wilde gaan richten op de problematiek die binnen de eigen landsgrenzen afspelen. Daardoor had ook niemand gerekend op een vergeldingsactie van Trump op een Syrische militaire basis.

Goudprijs profiteert van dalende dollar

Deze draai in de politiek van Trump heeft er wel voor weten te zorgen dat de dollar een stapje terug heeft moeten doen. Ook de verkiezingsplannen van Trump lijken maar moeilijk haalbaar te zijn. Uiteraard weet dat ook te zorgen voor druk op de koers van de Amerikaanse valutamunt.

dollar-goudprijs

Overigens zullen de goudbeleggers hier niet treurig over zijn. Normaliter weet de goudprijs immers een geweldige prestatie af te leveren op het moment dat de dollar zwakker wordt. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charlie Bilello, te zien dat de goudprijs de afgelopen weken wist te profiteren van de dalende dollar.