De dollar verkeert op dit moment in zwaar weer. Al ruim een jaar staat de grootste munt ter wereld onder druk en volgens heel wat analisten gaat daar in de nabije toekomst geen verandering in komen. Een dalende dollar zou overigens erg goed nieuws kunnen betekenen voor de goudprijs.

Volgens analist J.C. Parets, van All Star Charts, is er een spannende tijd aangebroken. De Amerikanen liepen tijdens de afgelopen jaren voorop als het gaat om het herstel van de economie, maar steeds meer andere economieën zijn bezig met een dappere inhaalrace. Zo is bijvoorbeeld de groei in de Eurozone in een hogere versnelling beland.

Goudprijs kan profiteren van dalende dollar

J.C. Parets kijkt voornamelijk met een ‘technische bril’ naar de situatie op de markten en hij komt tot de conclusie dat de dollar een zware tijd tegemoet kan zien. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, te zien dat de dollar sterke overeenkomsten vertoont met eerdere tegenvallende perioden. Een stijging in deze grafiek betekent bij de dollar een lagere koers (rechts).

Op deze grafiek is ook te zien dat de goudprijs tijdens de voorgaande perioden waarin de dollar in zwaar weer verkeerde, flink wist te profiteren. Zo verloor de dollar in de periode 2000 tot 2011 bijvoorbeeld flink terrein terwijl de goudprijs haar beste periode ooit kende.

De goudbeleggers doen er dus verstandig aan om de situatie bij de dollar goed in de gaten te houden.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!