Er wordt op dit moment reikhalzend uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank die later deze maand op het programma staat. Beleggers rekenen er op dat de Fed tijdens dit rentebesluit de rentestand zal gaan verlagen. De vraag is alleen of beleggers wel blij moeten zijn met een eventuele renteverlaging.

De kans is nog steeds enorm groot dat Fed-voorzitter Jerome Powell later deze maand een renteverlaging zal aankondigen. Maar, het banenrapport van afgelopen vrijdag kan mogelijk roet in het eten gaan gooien. De Amerikaanse banencijfers waren immers veel sterker dan verwacht en daarmee is de kans op een renteverlaging gedaald.

Dalende rente kan leiden tot een nieuwe Bear Market

Opvallend genoeg betekent goede macrocijfers dus op dit moment slecht nieuws voor de aandelenmarkten. Beleggers zouden immers graag een Amerikaanse renteverlaging zien en daarom moeten de Amerikaanse macrocijfers er niet te florissant uitzien.

Toch is het nog maar de vraag of beleggers wel moeten hopen op een renteverlaging. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van E. Cantoni, te zien dat de Dow Jones index in het verleden vrij rap in een Bear Market belandde nadat de Fed de rentestand meermaals verlaagde. Wat dat betreft hoeft een renteverlaging dus helemaal geen goed nieuws te betekenen voor de aandelenmarkten.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)