De aandelenmarkten hebben het wat moeilijk de afgelopen weken, menig beleggers hebben hun rendement op hun portefeuille zien slinken door de onzekerheden omtrent de handelsoorlog en de mogelijke nieuwe Amerikaanse importheffingen op Europese goederen. Wall Street analist Jeff Saut is alvast opgetogen, hij noemt de ‘sell-off’ een goed moment om aandelen te kopen.

Wall Street analist Jeff Saut zei tijdens een interview met CNBC dat dit het uitgelezen moment is om aandelen in te slaan, hoe noemt het zelfs een ‘early Christmas gift’. De recente uitverkoop op de aandelenmarkten creëert kansen voor beleggers om aandelen te kopen met korting.

I think you’re getting an early Christmas gift with this sell-off right here on Friday and today.

De drie grote Amerikaanse beursindexen hebben vrijdag en maandag een duik genomen omwille van de nieuwe onzekerheden in de handelsoorlog met China en de strenge houding van Donald Trump richting de Europese Unie. Hij zou van plan zijn ook de EU op te zadelen met taksen.

De S&P 500 ging maandag met 0,9 procent naar beneden, het grootste verlies sinds 8 oktober. Ook de Dow Jones Industrial ging met 0,9 procent naar beneden terwijl de Nasdaq Composite zelfs 1 procent moest prijsgeven. Kortom, de Amerikaanse beurzen zitten in een flinke dip.

December

Ook de Europese beursindexen tuimelen naar beneden als gevolg van de reactie in de Verenigde Staten. Historisch gezien is december echter een zeer sterke maand, maar vorig jaar ging de S&P 500 zelfs met 9 procent onderuit tijdens de laatste maand van het jaar. Dat verlies werd wel goedgemaakt door een indrukwekkende beursrally van 24 procent dit jaar.

Saut verwacht niet dat we hetzelfde gaan meemaken zoals eind vorig jaar, een daling van 9 procent is volgens hem onmogelijk. De beurzen kunnen volgens hem nog een beetje zakken, maar gaan in de loop van december opnieuw herstellen dankzij beter dan verwachte bedrijfsresultaten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS