President Donald Trump heeft met één van zijn laatste tweets heel wat teweeg gebracht op de financiële markten. Hij zou gehint hebben op een nieuwe escalatie in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China. Maar woensdag liet hij weer iets anders weten, namelijk dat de vicepremier van China op bezoek zou komen om een overeenkomst te sluiten.

Enkele dagen geleden zag het er niet zo goed uit omtrent de handelsoorlog. We waren er allemaal van overtuigd dat we op vrij korte termijn een nieuw handelsakkoord zouden zien tussen de Verenigde Staten van Amerika en China totdat Trump een onheilspellende tweet de wereld instuurde die deed vermoeden dat de handelsoorlog opnieuw zou gaan escaleren in plaats van stoppen.

Dan toch?

Maar een andere tweet van Trump woensdag doet weer iets anders vermoeden. Hij liet onlangs op Twitter weten dat de Chinese vicepremier contact zou hebben gehad met hem en er een bezoek gepland staat om een mogelijke handelsovereenkomst te bespreken de komende dagen.

De beurzen zijn alleszins het noorden kwijt. Na de tweet, waarin Trump zei dat de importheffingen verhoogd zullen worden van 10 procent naar 25 procent, zat het beurssentiment op een laag dipje met verliezen op de Amerikaanse en Aziatische beurzen tot gevolg. De laatste tweet van Trump heeft deze verliezen een halt kunnen toeroepen, de beurzen bewegen nu weer wat horizontaal.

Deze kwestie blijft uiteraard zwaar wegen op de financiële markten. De ‘heropleving’ van de afgelopen weken heeft ongetwijfeld iets te maken gehad met de hoop op een einde van de handelsoorlog tussen beide landen. Met Trump weet je het nooit, het is dus afwachten wat de uitkomst zal zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay