Een steeds grotere groep aan beleggers maakt zich zorgen om de situatie op de markten. Tijdens de afgelopen jaren zijn de aandelenkoersen hoofdzakelijk zo hard gestegen met dank aan de financiële steun van de centrale banken. Nu de Amerikaanse centrale bank vol op de rem is gaan staan, slaat het noodlot onder sommige beleggers toe.

Al wekenlang zijn beleggers in de ban van het renteplan van de Fed. De kans op vier renteverhogingen van 25 basispunten dit jaar is flink gestegen en de nieuwe president van de Fed valt voorlopig nog niet echt in de smaak bij de beleggers. Jerome Powell kon tijdens zijn eerste toespraken op weinig steun rekenen van de beleggers.

Co-president van JPMorgan waarschuwt voor een diepe daling

Volgens JPMorgan co-president Daniel Pinto kunnen bovengenoemde factoren er toe leiden dat we te maken gaan krijgen met een nieuwe daling. Volgens hem is een daling van 20 tot 40 procent binnen 3 jaar reëel te noemen. Pinto laat weten dat het agressieve beleid van de Fed er voor zorgt dat dit niet het geschikte moment is om aandelen te kopen.

Overigens is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de aandelen sinds de financiële crisis nog nooit zo duur waren. Wat dat betreft lijkt dit inderdaad niet het ideale moment te zijn om aandelen aan de portefeuille toe te voegen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)