Hedgefondsbeheerder David Einhorn heeft zijn achterban laten weten dat naar zijn mening de aandelenmarkt geconfronteerd wordt met een gigantische techzeepbel. Volgens Einhorn is de top in september gezet en moeten beleggers rekening houden met fors lagere beurskoersen. Met name de techaandelen gaan het volgens hem lastig krijgen.

Volgens de eigenaar van Greenlight Capital hebben de Amerikaanse beurzen op 2 september dé top neergezet. Volgens hem zijn de waarderingen binnen de techsector behoorlijk zorgwekkend te noemen. Beleggers lijken vandaag de dag totaal geen aandacht meer te besteden aan het fundamentele plaatje. En volgens Einhorn is dat het bewijs dat er sprake is van een gigantische zeepbel.

“De top op de beurzen is reeds gezet”

Een van de favoriete indicator van Einhorn is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht. Op deze grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de Nasdaq 100 index afgebeeld, alsmede de ‘Price to Sales Ratio’ binnen de techsector. Volgens deze bekende ratio staat het gemiddelde techaandeel op de beurs gewaardeerd tegen meer dan 6 keer de omzet. Alleen in het jaar 2000 was er sprake van een hogere waardering. Destijds wist deze ratio uiteindelijk nog te stijgen richting de grens van 8.

Volgens Einhorn zijn alle ingrediënten voor een forse beursdaling aanwezig. Op het moment dat beleggers zullen realiseren dat ze wel heel veel geld neerleggen voor een aandeel, zal het kaartenhuis in elkaar storten. En in dat geval zal bijna geen één techaandeel de dans weten te ontspringen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar