Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in een belegging in de energiesector. Tijdens de afgelopen jaren heeft deze sector harde klappen moeten incasseren. En ook dit jaar is er sprake van een bloedbad binnen de energiesector. Heeft deze sector nog wel bestaansrecht?

De coronacrisis heeft geleid tot een faillissementsgolf binnen de kwetsbare sectoren. Dit zijn sectoren die ook voor de coronacrisis moeite hadden om het hoofd boven water te houden. Een van die sectoren is zonder twijfel de energiesector. Als gevolg van de relatief lage olieprijs hebben diverse oliebedrijven al jaren te maken met de situatie dat de kostprijs hoger ligt dan de olieprijs zelf. De coronacrisis was voor sommige oliebedrijven uiteindelijk de genadeklap.

Juist in deze tijd is het belangrijk om de juiste beleggingskeuzes te maken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Morningstar Direct, is het belang van de energiesector binnen de S&P 500 index in beeld gebracht. Het hoogtepunt dateert uit het jaar 2008. Toen was de energiesector goed voor ruim 16% van het totale resultaat van de Amerikaanse beurs. Destijds wist de olieprijs de grens van $ 150 aan te tikken.

Inmiddels is het belang in de S&P 500 index gedaald naar minder dan 3%. Deze grafiek maakt duidelijk dat de winnaar van vandaag de verliezer van morgen kan zijn. Wedden op één paard is nooit goed en dat geldt zonder twijfel ook voor beleggen. Beleggers doen er daarom verstandig aan om juist nu de juiste beleggingskeuzes te maken.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>