Het Amerikaanse bbp groeit aan het sterkste ritme sinds de financiële crisis. Volgens Goldman Sachs presteren bedrijven die hun cash naar de aandeelhouder laten vloeien, het beste in deze periode. Door de stijgende rentevoeten wordt aandeelhouderswaarde belangrijker dan toekomstige groei. M.a.w. koop dividendaandelen.

Maar je kan niet zomaar eender welk dividendaandeel kopen. Volgens de Amerikaanse zakenbank zijn bedrijven met een hoog dividendrendement en/of een sterk inkoopprogramma van eigen aandelen de beste.

Onderstaande 7 lucratieve dividendaandelen combineren een hoog dividendrendement met een sterk inkoopprogramma van eigen aandelen … en staan op het favorietenlijstje van Goldman Sachs.

-1. Marathon Petroleum

Inkoopprogramma + dividendrendement = 16%

Marathon Petroleum baat enkele gediversifieerde raffinaderijen uit en beschikt ook over een eigen netwerk van tankstations.

-2. CenturyLink

Inkoopprogramma + dividendrendement = 15%

CenturyLink biedt verschillende communicatiediensten aan aan residentiële, zakelijke en overheidsklanten voornamelijk in de Verenigde Staten.

-3. Cisco Systems

Inkoopprogramma + dividendrendement = 15%

Cisco Systems bouwt infrastructuur voor het internet.

– 4. Anadarko Petroluem

Inkoopprogramma + dividendrendement = 13%

Anadarko is een onafhankelijke olie- en gasproducent met zowel Amerikaanse als internationale activiteiten.

– 5. Corning

Inkoopprogramma + dividendrendement = 13%

Corning produceert hoogwaardig glas dat bijvoorbeeld gebruikt wordt voor smartphones of tablets.

– 6. Hewlett Packard

Inkoopprogramma + dividendrendement = 13%

HP Inc. levert producten, technologieën, software, oplossingen en diensten aan individuele consumenten, kleine en middelgrote bedrijven en grote ondernemingen wereldwijd.

– 7. NetApp

Inkoopprogramma + dividendrendement = 13%

NetApp verkoopt software, systemen en diensten voor het beheren en delen van lokale privé- en openbare clouds wereldwijd.

Bron: TipRanks

Foto Credit: iStock