Deze week sprak Fed-voorzitter Powell over de koers die hij wil varen met de Amerikaanse centrale bank. In zijn persmededeling zei hij dat de rentetarieven opgekrikt zullen worden vanaf 2023. Hedgefondslegende David Tepper is van mening dat dit positief is. Zo is duidelijk dat er een actief beleid is en dat niemand in slaap aan het dommelen is achter het ‘stuur’.

Beleggers en investeerders horen het niet graag, maar Federal Reserve voorzitter Powell zei deze week dat ze van plan zijn om de rentetarieven vanaf 2023 te verhogen. David Tepper, hedgefondsmanager en oprichter van Appaloosa Management, is ervan overtuigd dat de aandelenmarkten zich nog altijd in topconditie bevinden.

I think the stock market is still fine for now.

Hij zei ook dat de Federal Reserve de ‘quantitative easing’ zeker nog niet zal terugschroeven de komende maanden. Tepper vermoedt dat dit pas zal gebeuren eind dit jaar, begin volgend jaar. En als het gebeurt, dan is dat geen reden tot paniek. Hij ziet dit als een positief signaal want als er teruggeschroefd wordt, betekent dit dat de Amerikaanse economie sterk genoeg is.

‘Don’t fight the Fed’

De Amerikaanse centrale bank verhoogde wel haar inflatieverwachting naar 3,4 procent, een vol procentpunt hoger dan de projectie van maart. In de meest recente beleidsverklaring van de Federal Reserve werd echter herhaald dat de inflatiedruk van tijdelijke aard is.

Tepper zijn ‘advies’ na de financiële crisis van 2008 werkt nog altijd tot op de dag van vandaag, namelijk ‘don’t fight the Fed’. Daarmee doelt hij op de inspanningen die de Amerikaanse centrale bank levert om de aandelenmarkten in leven te houden. De rally die plaatsvond na de financiële crisis wordt ook wel de ‘Tepper rally’ genoemd.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>