In maart 2020 wisten niet alleen de beurzen een stevige bodem neer te zetten, ook de rentepercentages bij de Amerikaanse staatsobligaties wisten dat te doen. Vanaf dat punt gerekend is de rente aanzienlijk opgelopen. Toch maken de meeste beleggers en analisten zich nog weinig zorgen over de stijgende rente. Wanneer zou de ‘renteangst’ eigenlijk kunnen komen?

Fed-voorzitter Jerome Powell liet tijdens het rentebesluit van woensdag weten dat de Amerikaanse centrale bank twee renteverhogingen voorziet in het jaar 2023. Voor de meeste beleggers kwam deze uitspraak als een complete verrassing en als reactie daarop moesten de beurzen waarde inleveren. De rentestanden bij de Amerikaanse staatsobligaties wisten juist flink op te lopen. Toch was dit slechts een tijdelijk effect, want gisteren werd deze rentestijging alweer prijsgegeven.

Beleggers moeten dit rentepercentage in de gaten houden

Dat betekent echter niet dat beleggers en analisten niet meer hoeven te vrezen voor het effect van een hogere rente. Uit onderzoek van Bank of America blijkt dat hedgefondsen zich pas zorgen gaan maken op het moment dat de rente bij de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie boven de 2,25-2,50% weet te komen. In dat geval houdt 60% van de Amerikaanse fondsbeheerders rekening met een beurscorrectie van minstens 10%.

Op dit moment bedraagt de rente bij de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie 1,50%. Wat dat betreft is er dus nog behoorlijke opwaartse ruimte aanwezig voordat het ‘verkoopsignaal’ voor de beurzen, volgens de fondsmanagers, getriggerd wordt.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis