Al tien jaar lang weten de Amerikaanse beurzen een betere prestatie af te leveren dan de meeste andere beurzen. We mogen dus gerust stellen dat de Amerikaanse indices al jarenlang de beursrally intact houden. Toch zijn de verschillen binnen de Amerikaanse sectoren groot.

De meeste grote beursgenoteerde bedrijven zijn afkomstig uit de VS. Zeker op het gebied van ‘tech’ zijn de Amerikaanse bedrijven toonaangevend. Mede daardoor wisten de Amerikaanse beurzen tijdens de afgelopen jaren zo’n goede beursprestatie af te leveren. En ook dit jaar weet Wall Street, ondanks de economische malaise in de VS, in positieve zin op te vallen.

Het is van groot belang om de juiste Amerikaanse aandelen te selecteren

Op de linker grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is te zien dat de MSCI AC World Index al sinds het jaar 2009 jaarlijks minder goed weet te presteren dan de MSCI US Index. De eerstgenoemde index bestaat uit toonaangevende aandelen afkomstig uit de hele wereld. De laatstgenoemde index bestaat alleen uit toonaangevende Amerikaanse aandelen. Gezien deze prestatie is het niet verwonderlijk dat de gemiddelde belegger op dit moment de voorkeur geeft aan Amerikaanse aandelen.

Toch is het wel van groot belang om de juiste Amerikaanse aandelen te selecteren. Zo is op de rechter grafiek te zien dat de zogenoemde ‘waarde-aandelen’ al jarenlang minder goed weten te presteren dan de zogenoemde ‘groeiaandelen’. Bij groeiaandelen kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan de aandelen Netflix, Tesla, Facebook en Amazon. En de laatstgenoemde categorie aandelen weet met name dit jaar goed te presteren. Resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar