Over de afgelopen 20 jaar gemeten is de maand april gemiddeld genomen de beste beursmaand van het jaar. Wat dat betreft mogen beleggers dus hoge verwachtingen van deze beursmaand hebben. Met name tijdens de eerste 18 handelsdagen weten de beurzen vaak in positieve zin te verrassen.

Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de meeste indices goede zaken te doen. Ook tijdens de eerste handelsdagen van deze week werd er een vervolg aan deze stijgende trend gegeven. Zo wisten diverse beurzen hun records verder aan te scherpen. En gezien het feit dat de beursmaand april van start is gegaan, mogen beleggers hopen op een aanhoudende beursrally.

Beurzen weten vaak goede zaken in april te doen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is de gemiddelde koersbeweging bij de S&P 500 index tijdens de maand april in beeld gebracht. De toonaangevende Amerikaanse beurs weet vaak met name tijdens de eerste 18 handelsdagen goede zaken te doen. Gemiddeld genomen weet de S&P 500 index in april met 1,6% in waarde te stijgen (sinds het jaar 1950).

Over de afgelopen 20 jaar gemeten is de maand april zelfs de beste beursmaand van het jaar. Indien het verleden zich opnieuw weet te herhalen, dan mogen beleggers uitkijken naar een mooie beursmaand.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis