De wereldwijde aandelenmarkten staan al enkele weken onder druk. De opgelaaide handelsspanningen tussen de VS en China zorgen voor steeds meer onzekerheid onder beleggers. Door deze handelsoorlog doken de Amerikaanse indices tijdens de handelssessie van vrijdag diep in het rood.

Historisch gezien zijn de aandelenmarkten in een slechte beursperiode terecht gekomen. Normaliter hebben de beurzen het namelijk lastig in de periode augustus tot en met oktober. En ook dit jaar lijkt daar sprake van te zijn.

Beurszwakte kan tot medio oktober aanhouden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is te zien dat de S&P 500 index gemiddeld gezien (sinds het jaar 1990) moeite heeft met de maanden augustus, september en oktober. En ook dit jaar is daar tot nu toe sprake van, want de toonaangevende Amerikaanse index wist een top neer te zetten aan het begin van deze maand.

Mochten de beurzen de komende weken ook de historische beursbeweging blijven volgen, dan voorspelt dat weinig goeds. In dat geval kan namelijk de beurszwakte aanhouden tot medio oktober. En daar houden op dit moment maar weinig beleggers rekening mee. 

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)