De wereldeconomie werd in het jaar 2020 geteisterd door een van de strengste recessies ooit. Het toen nog onbekende coronavirus wist de economische motor tot stilstand te brengen. Inmiddels ziet de situatie er compleet anders uit en zijn de meeste economieën weer terug op het niveau van voor de coronacrisis. Mogelijk zijn de beurzen echter vooruitgelopen op het onderliggende fundamentele plaatje.

Beleggers hebben vaak de neiging om in sentiment te overdrijven. Dus op het moment dat er sprake is van een pessimistische stemming worden aandelen massaal gedumpt, maar op het moment dat er sprake is van optimisme staan beleggers in de rij om een plekje op de financiële markten te bemachtigen. En tijdens de afgelopen maanden is er duidelijk sprake geweest van een optimistische stemming, want de beurzen wisten stevig in waarde te stijgen.

Hebben beleggers nog oog voor de onderliggende winstcijfers?

De vraag is alleen of beleggers nog wel oog hebben voor het onderliggende plaatje. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat er duidelijk een gat is ontstaan tussen de S&P 500 index enerzijds en de onderliggende winstcijfers anderzijds. De bedrijfswinsten zijn duidelijk verbeterd en ook de toekomst ziet er goed uit, maar ook in het meest rooskleurige scenario kunnen de huidige beurskoersen niet verantwoord worden.

Gezien deze grafiek is er geen twijfel mogelijk of beleggers te ver zijn doorgeslagen. De optimistische stemming heeft er toe geleid dat het onderliggende winstplaatje naar de achtergrond is verschoven. Het verleden leert ons echter dat dit vroeg of laat weer terug op de voorgrond zal verschijnen. En op dat moment komen beleggers tot het besef dat de beursrally mogelijk te ver is doorgeslagen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.