Tijdens de maanden februari en maart zijn de financiële markten geconfronteerd met hevige beweeglijkheid. Tijdens de afgelopen weken is de storm wat gaan liggen. Toch moeten beleggers niet denken dat de tijd van hoge beweeglijkheid alweer achter de rug ligt. De kans is groot dat de volatiliteit nog maanden zal aanhouden.

Aan het begin van het jaar werden de financiële markten totaal onverwachts geconfronteerd met stevige beweeglijkheid. Deze beweeglijkheid was het gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Dit dodelijke virus wist namelijk te zorgen voor grote paniek op de financiële markten, en dat wist te resulteren in een stijgende VIX-index. Deze index meet namelijk de beweeglijkheid die er in de markt aanwezig is.

Beurzen kunnen last krijgen van aanhoudende beweeglijkheid

Overigens was deze beweeglijkheid wel te voorspellen. De mannen van Pervalle Global waarschuwden vorig jaar al voor een toenemende beweeglijkheid. De Amerikaanse rentemarkt heeft al decennialang een voorspellend karakter in zich zitten als het gaat om het voorspellen van de volatiliteit. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Amerikaanse rentemarkt normaliter een jaar vooruitloopt op de VIX-index.

Deze grafiek laat zien dat beleggers nog niet moeten rekenen op een terugkeer naar de oude situatie. Volgens de Amerikaanse rentemarkt kan de beweeglijkheid nog maanden aanhouden. En veelal gaat een stijgende beweeglijkheid gepaard met dalende beurskoersen. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.