Het herstel op de beurzen begint stilaan vaart te krijgen, vooral nu blijkt dat het aantal besmettingen in Europa en China gedaald zijn en de economieën heropgestart kunnen worden. Toch is niet iedereen optimistisch over de aandelenmarkten, miljardair en ondernemer Mark Cuban is van mening dat de markten overgewaardeerd zijn omdat we niet kunnen inschatten hoe het gedrag van de consumenten gaat evolueren.

Zijn de aandelenmarkten overgewaardeerd? Volgens ondernemer Mark Cuban is dit wel degelijk het geval. Met andere woorden, volgens hem waarderen beleggers en investeerders bedrijven veel te hoog gezien de problemen met de wereldeconomie.

I think it’s almost impossible to predict where consumer and corporate demand is going to come from. And because of that, it’s hard to create a valuation for businesses.

Het is volgens Cuban moeilijk in te schatten hoe consumenten gaan spenderen eens alles achter de rug is. Bedrijven zoals Netflix en Amazon profiteren wel degelijk van de pandemie maar er is iets fundamenteel veranderd inzake de manier waarop men zaken doet. Dat geldt namelijk voor zo goed als alle bedrijven die in lockdown hebben gezeten of nog zitten.

Stijging

Zijn commentaar kwam er donderdag na het sluiten van de beurzen, de drie grote Amerikaanse indexen sloten de handelsdag donkergroen af. De Dow Jones was met 1,6 procent gestegen en de S&P 500 met 1,15 procent. Ook de Nasdaq wist te stijgen met 0,79 procent. De drie beursindexen gingen ook vrijdag opnieuw hogere sferen opzoeken.

I think people are naturally optimistic right now in terms of the market. I just don’t think they are really factoring in what we are going to see on the other side.

De S&P 500 noteert zelfs 30 procent hoger dan zijn meest recente bodem van 23 maart. Cuban stelt zich vragen bij de huidige rally op de beurzen en vreest dat beleggers te optimistisch zijn zonder goed te beseffen hoe zwaar de Amerikaanse economie is getroffen.

Bronnen: CNBC

Foto: Supervennix – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>