Vorig jaar ging er officieel een nieuwe Bull Market van start. Om precies te zijn was dat op 23 maart 2020. Vooralsnog weet deze stierenmarkt in positieve zin te verrassen. Vanaf het dieptepunt gemeten zijn de beurzen immers al met tientallen procenten in waarde gestegen. En de kans is groot dat de Bull Market ook tijdens de komende maanden intact blijft.

Vanaf het dieptepunt van maart gerekend is de S&P 500 index al met meer dan 70% in waarde gestegen. Weinig analisten hadden een dergelijke beursstijging zien aankomen. De coronacrisis is op de beursvloer allang vergeten en beleggers kijken reikhalzend uit naar het gedroomde economische herstel dat op het programma staat.

Deze Bull Market beschikt nog over voldoende potentieel

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, blijkt dat de kans groot is dat de Bull Market ook tijdens de komende maanden intact blijft. Zo is op de bovenstaande tabel te zien dat de gemiddelde stierenmarkt bijna 65 maanden weet stand te houden. De huidige stierenmarkt is nog maar 10 maanden onderweg en de kortst durende Bull Market dateert uit het jaar 1966 toen de stierenmarkt ‘slechts’ 26 maanden wist stand te houden.

Ook op het gebied van rendement is er nog potentieel te behalen. De gemiddelde koersstijging tijdens een Bull Market bedraagt immers 172%. Wat dat betreft zou je dus ook kunnen stellen dat de stieren nog wat terrein te winnen hebben. Al biedt het verleden uiteraard geen enkele garantie voor de toekomst.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis