Sinds de verkiezingsoverwinning van Joe Biden zitten de beurzen al stevig in de lift. Ook deze week kleuren de meeste indices weer in het groen. Deze stijgende beweging gaat gepaard met een lage beweeglijkheid. En juist dat kan een probleem zijn voor de komende handelsweken.

Tijdens de afgelopen maanden zijn er veel nieuwe beleggers bijgekomen. De lage spaarrente zorgt er voor dat mensen naar de beursvloer worden gelokt. De aandelenmarkten hebben immers tijdens de afgelopen jaren bewezen dat ze een uitstekend rendement kunnen bieden. Toch moeten de ‘nieuwkomers’ niet vergeten dat het ook op de financiële markten kan spoken.

Een gezonde beurscorrectie lijkt op komst te zijn

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat de beursstijging van de afgelopen weken gepaard ging met een lage volatiliteit. En op de bovenstaande grafiek is te zien dat we een dergelijke beweging tijdens de afgelopen jaren meermaals hebben meegemaakt. In alle gevallen werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. En dat wist uiteraard te leiden tot een beurscorrectie.

De meest recente keer dateert uit februari 2020. Destijds wist dit ‘waarschuwingssignaal’ te zorgen voor een forse beursdaling. Tijdens de twee keren daarvoor was er sprake van een gezonde beurscorrectie. De kans lijkt aannemelijk te zijn dat de stieren tijdens de komende weken een gezonde pauze zullen gaan inlassen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>