Het merendeel van de beleggers moet op dit moment niets hebben van grondstoffen. In de huidige tijd worden de grondstoffen aan de kant geschoven in ruil voor investeringen in internet- en technologieaandelen. Niet vreemd, want de internet- en technologieaandelen zijn over het algemeen ook een stuk sexyer. Maar, voor hoelang?

De commoditysector heeft een aantal lastige jaren achter de rug liggen. Deze sector wist in het jaar 2011 een stevige top neer te zetten en op dit moment bewegen de meeste grondstoffen nog steeds ruim onder hun hoogtepunten van 2011. Toch zijn er in deze sector op dit moment ‘goede koopjes’ te doen.

De commoditysector beschikt over genoeg pareltjes

Chris Kimble, van Kimble Charting, laat weten dat de commoditysector op het punt staat om uit te breken. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Commodity Index tijdens de afgelopen twee jaar meermaals de steunlijn positief wist te testen. En op dit moment staat de Commodity Index op het punt om uit te breken boven de hoogtepunten van 2016 en 2017. Een dergelijke uitbraak zou een sterk Bullish teken zijn.

Gezien deze grafiek lijkt dit dus niet het ideale moment te zijn om de commoditysector af te schrijven. Juist nu lijkt deze sector te bruisen van de beleggingskansen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>