De commoditysector heeft het tijdens de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Ten opzichte van de ‘normale’ aandelen hebben de meeste commodityaandelen zelfs een dramatische prestatie afgeleverd. Toch heeft er onlangs, als gevolg van de geopolitieke spanningen in de wereld, een trenddraai plaatsgevonden. En deze trenddraai kan jaren voelbaar zijn.

De commoditysector is tijdens de afgelopen jaren min of meer in het ‘vergeethoekje’ geraakt. Slechts een handjevol beleggers was nog geïnteresseerd in grondstoffen. Tijdens de afgelopen maanden is het sentiment rondom grondstoffen echter 180 graden gedraaid. Als reactie op de oplopende inflatie wist de commoditysector al goede zaken te doen en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne wist ook te leiden tot stijgende grondstofprijzen.

Commodities waren zelden zo goedkoop

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Trading For Pro, is te zien dat de S&P GSCI / S&P 500 index ratio onlangs een niveau wist te bereiken die voor het laatst zichtbaar was tijdens de jaren ’70. Met andere woorden hebben de gewone aandelen het tijdens de afgelopen jaren beduidend beter gedaan dan de aandelen uit de commoditysector.

Op deze grafiek is echter ook te zien dat dergelijke lage niveaus vaak enorme kansen bieden. Sterker nog: tijdens de afgelopen 50 jaar kregen beleggers slechts twee keer eerder een dergelijke unieke kans om ‘goedkoop’ in commodities te beleggen. En gezien de koersontwikkelingen van de afgelopen maanden lijkt de bodem reeds neergezet te zijn. Als gevolg daarvan zouden commodities jarenlang kunnen gaan outperformen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>