Tijdens de afgelopen maanden wisten de meeste commodities aanzienlijk in waarde te stijgen. Dit is niet verwonderlijk te noemen, want door de goede economische vooruitzichten zal de vraag naar commodities toenemen. Veel grondstoffen worden immers gebruikt binnen het productieproces. De prijsrally bij de commoditysector kan echter alleen in stand blijven indien twee belangrijke factoren aanwezig blijven.

Tijdens de afgelopen jaren is de commoditysector in het vergeethoekje beland. Door de tegenvallende prestaties van de commodities werd deze sector hard geraakt. Als gevolg daarvan hebben veel beleggers afscheid genomen van deze sector. Tijdens de afgelopen maanden is de interesse in de commoditysector echter weer wat opgelaaid. En dat is hoofdzakelijk te danken aan de goede prestaties binnen deze sector.

Commodities presteren goed bij een zwakke dollar en een groeiende economie

Volgens de analisten van Pictet Asset Management moet de commoditysector hopen op een zwakke dollar en een sterk groeiende economie. Op de bovenstaande grafiek is immers te zien dat de Bloomberg Commodity Index vaak goed presteert indien er sprake is van beter dan verwachte cijfers over de wereldeconomie, in combinatie met een zwakke dollar.

Overigens is het nog maar de vraag of dat scenario daadwerkelijk gaat uitkomen. Op de grafiek is immers ook te zien dat de situatie tijdens de afgelopen weken verslechterd is (grijze stippellijn). Wat dat betreft doen commoditybeleggers er dus verstandig aan om deze grafiek nauwlettend in de gaten te houden.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>