De laatste handelsdag van de maand is aangebroken. De kans is groot dat Wall Street deze maand in het rood zal sluiten. Toch wisten de Amerikaanse beurzen deze week een groot deel van de schade te herstellen. Zo noteert de S&P 500 index op dit moment 2,8% hoger dan de slotstand van vorige week. Een rode beursmaand augustus kan overigens juist goed nieuws betekenen voor beleggers.

Historisch gezien is dit een slechte beursperiode. De aandelenmarkten hebben het namelijk vaak lastig tijdens de beursmaanden augustus, september en oktober. En tijdens de afgelopen weken is er sprake geweest van een waar gevecht tussen de beer en de stier. En vooralsnog lijkt het er sterk op dat de beer deze maand als winnaar de geschiedenisboeken in zal gaan.

Deze daling biedt juist enorme kansen

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat een rode beursmaand augustus helemaal geen slecht nieuws hoeft te betekenen. Integendeel zelfs. Detrick deelde op Twitter de bovenstaande staafgrafiek waarop te zien is dat de S&P 500 index tijdens de laatste 14 keer dat er sprake was van een rode beursmaand augustus in alle gevallen tijdens de rest van het jaar hoger wist te sluiten. Er zoals op de illustratie te zien is zaten daar ook indrukwekkende stijgingen tussen tijdens de laatste vier maanden van het jaar.

Mogen we tijdens het slot van dit jaar ook weer gaan rekenen op een beursstijging?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar