De wereldeconomie wordt op dit moment getroffen door een groeivertraging. En volgens diverse economen is deze groeivertraging voor een deel te danken aan het handelsbeleid van Donald Trump. De Amerikaanse president heeft namelijk met zijn importtarieven de wereldhandel verstoord. En Trump zal er alles aan moeten doen om een Amerikaanse recessie te voorkomen.

Gisteren verschenen er cijfers over de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product. Tijdens het afgelopen kwartaal wist de Amerikaanse economie met 2% te groeien. Het groeitempo begint wel wat af te zwakken, maar er is nog steeds sprake van groei. Wat dat betreft lijkt de kans op een recessie op korte termijn vrij klein te zijn.

Trump begrijpt de noodzaak van een groeiende economie

Voor Trump is het van groot belang dat een recessie voorkomen wordt, want volgend jaar staan de Amerikaanse verkiezingen op het programma. En Trump zal er uiteraard alles aan proberen te doen om een recessie voor die tijd te voorkomen.

Volgens de mannen van LPL Research is het voor een zittende president van enorm groot belang om een recessie net voor de herverkiezingen te voorkomen. De zittende president wist namelijk in het verleden in alle gevallen de herverkiezingen te winnen indien een recessie werd voorkomen. De zittende presidenten die wel tijdens de herverkiezingen geconfronteerd werden met een recessie in eigen land, kenden slechts een slagingspercentage van 28,5% (2 uit 7).

Wat dat betreft is het dus logisch dat Trump de Amerikaanse groeimotor wil laten blijven draaien.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>