De dollar weet het al sinds het jaar 2009 beter te doen dan de euro. Als gevolg van de eurocrisis wist de dollar zelfs bijna te stijgen richting pariteit met de euro. En ook op dit moment staat de EUR/USD weer flink onder druk. Toch bestaat de kans dat de dollar reeds haar beste tijd heeft gehad.

De Amerikaanse economie wist tijdens de afgelopen jaren een betere prestatie af te leveren dan de Europese economie. Daarnaast was het monetaire beleid van de Europese centrale bank ook een stuk milder dan het beleid van de Fed. Gezien beide feiten is het dus niet vreemd dat de euro tegenover de dollar de nodige waarde heeft moeten inleveren.

Deze grafiek voorspelt een zwakkere dollar

Toch moeten beleggers rekening houden met een trenddraai. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Financial Times, te zien dat het meerjarige trendkanaal een nieuwe bodem voorspelt bij de EUR/USD. Dit betrouwbare trendkanaal is al sinds het jaar 1970 intact. Tevens is er onlangs ook een nieuwe ‘cyclus’ van start gegaan. En meestal weet de euro versus de dollar goede zaken te doen aan het begin van elke nieuwe cyclus.

Is dit het moment om weer geloof te krijgen in de euro?

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)